Cultuureducatie in
Krimpenerwaard
Animatiefilms maken met vos en schaap

Animatiefilms maken met vos en schaap

Digital Creativity
Media
Op school
60 minuten
Heel het jaar
€ 190 (of als onderdeel van het pakket kunst & cultuur van Stichting KICKE!)
In overleg
Groep 1,Groep 2,Groep 3,Groep 4
30
54 en 55
Pakket kunst & cultuur CmK

Kinderen in de onderbouw kunnen zich uitleven met deze leuke workshop animatiefilms maken met behulp van vos en schaap. In groepjes gaan de kinderen zelf aan de slag om een animatie te maken. Daarbij worden zij geholpen door vos en schaap.
Met verschillende elementen zoals hoofdrolspelers, achtergronden en muziek gaan ze zelf een verhaal proberen te maken. Daarnaast kunnen zij de figuren ook nog zelf van stemmen voorzien. Op deze manier komt hun animatiefilm helemaal tot leven. Nadat ze alles hebben gemaakt kunnen ze de filmpjes ook nog zelf bekijken. Daarmee wordt de fantasie echt geprikkeld in deze leuke les.

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

Deze les is onderdeel van de leerlijn schooljaar 2024/2025. Indien jouw school meedoet aan het programma Cultuureducatie met Kwaliteit van Stichting KICKE! is dit één van de activiteiten die gekozen kan worden binnen het pakket kunst & cultuur. Doet jouw school nog niet mee met het programma kunst & cultuur maar ben je hier wel benieuwd naar. Neem dan contact op met cultuurcoach Marlou Koevoets door te mailen naar marlou@cultuureducatiekrimpenerwaard.nl