Cultuureducatie in
Krimpenerwaard
Be-YOUtiful

Be-YOUtiful

Het Cultuur Station
Drama/Taal
Op school
90 min
Gehele jaar
€ 175,00
Dinsdag, andere dagen in overleg
Groep 6,Groep 7,Groep 8
De hele klas
3, 37, 54, 55
Leerlijn 22/23
Digibord (indien aanwezig)

Be-YOUtiful is een leuke workshop waarin wij, in de vorm van een debat, de kinderen uitdagen na te denken over belangrijke, actuele en maatschappelijke onderwerpen. Daarnaast leren de kinderen ook om de andere kant van een verhaal te bekijken. Tijdens Be-YOUtiful creëren we een veilige sfeer waarin de kinderen leren om zich goed te verwoorden en ervaren ze hoe je een mening het beste kunt onderbouwen met goede argumenten.

De onderwerpen die behandeld worden zijn vanuit de belevingswereld van tieners geschreven. Deze onderwerpen zijn actueel en gaan over maatschappelijke thema’s zoals: diversiteit, vriendschap, geweld, racisme, homoseksualiteit, armoede, cyberpesten, uiterlijk en groepsdruk.

DOELSTELLING:
We dagen de kinderen uit om zich in ‘de ander’ in te leven en de wereld eens anders te bekijken. Tegelijk creëren we een veilige omgeving waarin de kinderen echt vrij uit durven spreken. Vaak horen we terug van leerkrachten, dat ze onder de indruk zijn van de opbloeiende sprekers in hun klas.
Daarnaast zetten de kinderen elkaar aan het denken, of snappen ze de andere kant van een verhaal, beter. We hoeven het ook niet met elkaar eens te worden, daarvoor zijn we allemaal anders.
Ze ervaren het belang van het ‘in gesprek gaan en blijven met elkaar’ want hierin zie je elkaars verschillen, maar ook elkaars overeenkomsten!