Cultuureducatie in
Krimpenerwaard
De Oude Hollandse Waterlinie in de Krimpenerwaard

De Oude Hollandse Waterlinie in de Krimpenerwaard

Erfgoedhuis Zuid-Holland, Kunstgebouw, Stichting Oude Hollandse Waterlinie
Erfgoed,Erfgoed/Media,Geschiedenis
Schoonhoven, Krimpenerwaard
4 keer een les van een uur
Het gehele jaar
€ Deze les is onderdeel van het pakket Erfgoed van Stichting KICKE! en daarom af te nemen door deelnemende scholen.
Alle dagdelen
Groep 7,Groep 8
51, 52, 53, 54, 55, 56
Pakket erfgoed CmK

Doe mee aan een leuk lessen project over het lokale erfgoed van de Oude Hollandse Waterlinie in de Krimpenerwaard. In deze drie-lessenserie komen de leerlingen meer te weten over wat er in de buurt van hun woonplaats 350 jaar geleden, tijdens het Rampjaar in 1672, gebeurde.

De introductieles kan door de leerkracht zelf gegeven worden. In les twee staat de beleving van deze spannende geschiedenis centraal. Tijdens deze les brengt de klas namelijk met een fotospeurtocht een bezoek aan het erfgoed van Schoonhoven en/of een groter deel van de Krimpenerwaard. Er kan ook een theaterdocent in de klas komen. De laatste les is een creatieve verwerkingsles die de leerkracht ook zelf kan uitvoeren.

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

Deze les is onderdeel van de leerlijn schooljaar 2024/2025. Indien jouw school meedoet aan het programma Erfgoed Krimpenerwaard van Stichting KICKE! is dit één van de activiteiten die gekozen kan worden binnen het pakket kunst & cultuur. Doet jouw school nog niet mee met het programma Erfgoed Krimpenerwaard maar ben je hier wel benieuwd naar. Neem dan contact op met cultuurcoach Marlou Koevoets door te mailen naar marlou@cultuureducatiekrimpenerwaard.nl