Cultuureducatie in
Krimpenerwaard
Toneelclub Jeugdtheaterhuis

Toneelclub Jeugdtheaterhuis

Jeugdtheaterhuis
Dans/Beweging,Drama/Taal
Op school
1,5 uur per repetitie
In overleg
€ Op aanvraag
In overleg
Groep 5,Groep 6,Groep 7,Groep 8
Afhankelijk van aantal aanmeldingen
Leerlijn 22/23

Voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar theater kan het Jeugdtheaterhuis een toneelclub op school oprichten. Daarin werken de kinderen onder leiding van een theaterdocent toe naar een echte voorstelling!

De repetities vinden plaats op school op een vaste middag na schooltijd en duren 1,5 uur. Uiteindelijk wordt de voorstelling gespeeld voor ouders, overige familieleden, vriendjes/vriendinnetjes en andere geïnteresseerden. Aan deze lessen/repetities is lesgeld verbonden. Voor ouders met een kleine beurs is er de mogelijkheid om gebruik te maken van Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Het Jeugdtheaterhuis in de Krimpenerwaard
De missie van het Jeugdtheaterhuis is om kinderen en jongeren in een groot gedeelte van de provincie Zuid-Holland te stimuleren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken. Daarbij willen wij midden in de samenleving staan, enthousiasmeren, verschil maken en kwaliteit bieden. Op een bevlogen en spelende wijze laten wij kinderen en jongeren kennismaken met kunst en laten hen de verrijkende waarde ervan ontdekken.