Cultuureducatie in
Krimpenerwaard
Virtual reality maker

Virtual reality maker

Digital Creativity
Media
Op school
90 minuten
Heel het jaar
€ 190 (of als onderdeel van het pakket kunst & cultuur van Stichting KICKE!)
In overleg
Groep 5,Groep 6,Groep 7,Groep 8
30
54 en 55
Pakket kunst & cultuur CmK
Opmerkingen aanbieder
Lesbrief op verzoek verkrijgbaar

Tijdens de workshop ‘Virtual reality maker’ leer je om virtuele werelden te bouwen in 2D en 3D. Achter de computer, Chromebook of laptop ontwerp je samen met je groepje een fantasiewereld. Je kiest welke onderwerpen en achtergronden daarin een plaats moeten krijgen. Denk daarbij aan het plaatsen van gebouwen, mensen, dieren, bergen, bomen, enz. Daarna zet je een VR-bril op en kun je de door jou ontworpen wereld zelf gaan ervaren. Hoe zien de gekozen onderwerpen in de virtuele wereld er nu echt uit? Tijdens deze bijzondere workshop leren de kinderen veel over de praktische werking van virtual reality.

Met virtual reality kom je in een heel andere wereld terecht. Wanneer je een VR-bril opzet beleef je de wereld op een intensieve manier. Doordat de virtuele omgeving met ons meebeweegt lijkt deze levensecht te zijn. Virtual reality is iedere keer weer anders. Het ene moment zwem je door een onderwaterwereld en op het andere bevind jij jezelf terug tussen dinosaurussen. Tijdens deze workshop worden de leerlingen zelf virtual reality maker.

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

Deze les is onderdeel van de leerlijn schooljaar 2024/2025. Indien jouw school meedoet aan het programma Cultuureducatie met Kwaliteit van Stichting KICKE! is dit één van de activiteiten die gekozen kan worden binnen het pakket kunst & cultuur. Doet jouw school nog niet mee met het programma kunst & cultuur maar ben je hier wel benieuwd naar. Neem dan contact op met cultuurcoach Marlou Koevoets door te mailen naar marlou@cultuureducatiekrimpenerwaard.nl