Cultuureducatie in
Krimpenerwaard
Vroeger aan tafel: Gi-ga-groen!

Vroeger aan tafel: Gi-ga-groen!

Streekmuseum Krimpenerwaard
Erfgoed,Geschiedenis
Streekmuseum Krimpenerwaard
60 minuten
Het gehele schooljaar
€ 60
Dinsdag-, woensdag-, & donderdagochtend
Groep 5,Groep 6
30
1, 9, 39, 51, 56
Leerlijn 22/23
Geen

Tijdens deze les, die speciaal voor de kinderboekenweek van 2022 is ontwikkeld, maken kinderen kennis met de eetcultuur en voedselkringlopen van vroeger. Dit wordt gekoppeld aan een belangrijk modern thema: duurzaamheid.

Er zijn een heleboel dingen die geleerd kunnen worden van vroegere eetgewoontes, om bijvoorbeeld minder plastic te gebruiken en minder voedsel te verspillen. Wat aten mensen vroeger en wat deden ze met hun afval? Waar kwam hun eten vandaan en hoe werd het verwerkt en verpakt?